AFTEN
Traditionel kromad
VINTER MENU
Spørg tjeneren
2 retter 295,-
3 retter 345,-
(SERVERES FRA kl. 17.00)
VIN
Se vort udvalg af hvid, rød og rosé på vinkortet.
PRISER FRA: GLAS 69,- FLASKE 248,-
Har du allergier eller andre begrænsninger
i forhold til din kost,
kontakt venligst personalet.
FORRETTER
SERVERES FRA kl. 17.00
Dagens rygende varme suppe
Med dagens udvalgte råvarer
115,-
Traditionel rejecocktail
Med de gode håndpillede rejer, sprød salat, dressing fre de 1000 øer og ørredrogn på toppen.
Hertil friskbagt brød og tapenader
125,-
Koldrøget Færøsk laks
På bund af æblesalat toppet med flødepeberrod og ristede kapers
Hertil friskbagt brød og tapenader
.
125,-
Carpaccio af okseinderlår
Tynde skiver af okse på en bund af Bornholmsk sennepsdressing,
toppet med god olivenolie, ristede pinjekerner,
friskrevet parmesan og sprøde salater
Hertil friskbagt brød og tapenader.
135,-
Børnemenu
Det er muligt at vælge imellem friskpaneret fiskefilet,
kokkens frikadeller eller pølser fra byens slagter.
Hertil pommes frites samt frisk frugt og grønt.
98,-
VIN
Se vort udvalg af hvid, rød og rosé på vinkortet.
PRISER FRA:
GLAS 69,- FLASKE 248,-
HOVEDRETTER
SERVERES FRA kl. 17.00
Dagens fisk
(spørg tjeneren)
Serveres med nye kartofler, selleripure og sæsonens grøntsager
toppet med friske krydderurter
Hertil cremet fiskesaucer.
Dagspris
Mellem Jyders wienerschnitzel
”Den obligatoriske ret som aldrig forlader os”
Med brasede kartofler, grønne ærter
og ”wienerdreng” citron, peberrod og kapers
Hertil smørsovs.
215,-
Steak af oksemørbrad
Det bedste stykke af mørbraden – superlækkert, mørt og smagfuldt.
Serveret med variationer af sæsonens sprøde grøntsager.
Hertil friskrørt sauce bearnaise og pommes frittes.
299,-
DESSERTER
SERVERES FRA kl. 17.00
Mellem Jyders chokoladekage
Lækker cremet chokoladekage i to lag, bagt helt uden mel.
Serveret med frisklavet vaniljeis og hindbærsylt
115,-
Hjemmelavet Daim iskage
På sprød mandelbund
Hertil hindbærsylt og knasende pekannødder
115,-
Rabarber trifli
Sylt af syrlige rabarber, havreknas og luftigt råcreme
På toppen friske bær og brændt hvid chokolade.
89,-
Fem udvalgte gode danske oste
Serveret med appelsin syltede valnødder og gode oliven
Hertil friskbagt brød og smør
145,-
KAFFE & SØDT
Friskmalet stempelkaffe
PR. PERSON 35,-
The fra Teepigs
PR. PERSON 35,-
Kransekage med nougat
PR. PERSON 35,-
Lun kringle
PR. PERSON 35,-
VELKOMMEN
Restaurant Mellem Jyder er indrettet i en af de ældste ejendomme i Ebeltoft og kan skrive sin historie helt tilbage til 1610.
Selv om bygningen i dag ligger midt i byen er det oprindelig en landbrugsejendom men har siden huset så forskellige hverv som skole, toldbod og postkontor.
Sin fornemste periode havde bygningen i første halvdel af det 19. århundrede hvor den tjente som embedsbolig for distriktskirurg Neve, om hvem Ebeltoft har mange beretninger.
Efter Neve overtog skiftende håndværkerfamilier huset og en overgang var det også krostue i et af rummene. Op mod 1950 var bygningen stærkt forfalden og en sammenstyrtning nær, da redaktør Sven Hansen købte den i 1959. Efter en større restaurering indrettede han ”traktørstedet Mellem Jyder”, opkaldt efter hans dengang mangeårige fortællingsserie i Jyllands-Posten.
Hans bærende ide var, at den gamle bygning gennem sin indretning, sine møbler og billeder og mange antikviteter stilfærdigt og hyggeligt skulle fortælle om svundne tider og livsvilkår.
I 1972 overtog familien Lyster Poulsen forretningen og indrettede en egentlig restaurant, og op gennem tiden har tusindvis af gæster fra hele Verden nydt den særprægede
og hyggelige atmosfære.
Med respekt for svundne tider håber jeg, at De vil finde Dem tilrette i vore smukke og særprægede lokaler og midt i nutidens stress og jag finde et pusterum, mens De nyder et måltid mad, som vi tilbereder i respekt for ordentlige råvarer og godt køkkenhåndværk.
Velkommen og velbekomme
familien Vester Kjærgaard
Åbningstider
ALLE UGENS DAGE
fra 12.00-22.00
(Køkkenet lukker typisk kl. 20.00)
RESERVATIONER
Ring
(+45) 86 34 11 23
Selskaber
Større selskaber eller arrangementer?
Ring
(+45) 86 34 11 23
Eller send en mail til: